Turkse kipspiesjes met yoghurt en sumak
40-60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Overig
Zomer

Ingrediënten

  • 1 kg kippengehakt
  • 2 tl sumak
  • 100 g dikke Griekse yoghurt
  • sap van 1 citroen
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 bosje munt, blaadjes gehakt
  • 20 ml olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Meng sumak, 50 g yoghurt, het sap van de citroen en de knoflook in een kom. Voeg het kippengehakt toe en roer alles goed door elkaar.
  2. Vouw het kippengehakt rond de spiesjes en breng het vlees op smaak met peper en zout. Gril de spiesjes op de barbecue in 8 tot 10 minuten (of tot ze naar wens gaar zijn).
  3. Bestrooi het vlees met de gehakte muntblaadjes en serveer er de overige yoghurt bij, besprenkeld met olijfolie.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 460 KCAL (1927 KJ). VET: 25 G (WAARVAN 14 G ONVERZADIGD). EIWIT: 55 G. KOOLHYDRATEN: 4 G.

TIP: Lekker met gemarineerde aubergine of gegrilde artisjokharten.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!