Turkse lamsgehaktballen
40-60 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Lam
Turks

Ingrediënten

600 g lamsgehakt
1 ei
3 bosuitjes, fijngehakt
60 g kleine rozijnen
2 tenen knoflook, fijngehakt
60 g pijnboompitten, licht geroosterd
Bosje koriander
0,5 eetlepel kaneel
0,5 eetlepel gemalen komijn
0,5 eetlepel paprikapoeder

Bereidingswijze

Meng en kneed alle ingrediënten, behalve de pijnboompitjes en koriander, goed door elkaar. Draai hiervan balletjes ter grootte van een pingpongbal.

Bak de balletjes in wat olijfolie totdat ze gaar zijn. Strooi de pijnboompitjes eroverheen. Serveer met nog wat kaneel en grof gehakte koriander.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!