Valentijnburger met spruitjessalade
0-20 minuten
Bakken
2 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands
Feesten en partijen

Ingrediënten

  • 2 Valentijnburgers
  • 10 g boter
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 3 el citroensap
  • 15 g vers gehakte peterselie
  • 400 g spruitjes, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
  • 30 g gehakte geroosterde hazelnoten
  • 30 g granaatappelpitjes
  • 15 g snippers Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Klop in een middelgrote kom de olijfolie, het citroensap, peterselie,
  2. 1 tl zout en 1 tl peper tot alles goed gemengd is.
  3. Voeg de spruitjes toe en meng tot ze volledig bedekt zijn met de dressing. Laat de spruitjessalade minstens 15 minuten marineren en roer af en toe alvorens op te dienen.
  4. Smelt de boter in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten goudbruin in ongeveer 4 minuten per kant.
  5. Spatel de hazelnoten en granaatappelpitjes door de spruitjessalade en garneer het tot slot met snippers Parmezaanse kaas.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 717 KCAL (2973 KJ). VET: 56 G (WAARVAN 40 G ONVERZADIGD). EIWIT: 34 G. KOOLHYDRATEN: 14 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!