Slavink met ketjapjus en gestoofde Chinese kool
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Oosters
Winter

Ingrediënten

  • 4 slavinken
  • 5 el vloeibare boter
  • 4 el ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 1 Chinese kool
  • zout en chilipepervlokken

Bereidingswijze

  1. Verwarm 2 el boter in de koekenpan en bak de vinken rondom bruin. Giet de ketjap eromheen en laat met het deksel op de pan 10 minuten stoven op zacht vuur. Rol de vinken af en toe om.
  2. Snijd de kool doormidden en snijd het stronkje weg. Verwijder eventuele lelijke bladeren. Snijd de kool in repen. Verwarm 3 el boter in een wok of hapjespan en fruit de knoflook aan. Leg de kool erin, bestrooi met zout en chilipeper en schep alles een paar keer om. Laat de kool met het deksel op de pan in circa 5 minuten stoven. Serveer de kool met de vinken en schep er een lepel jus over.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!