Varkensburger met baconjam
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Lunch
Varken
Nederlands

Ingrediënten

VOOR DE BURGERS:

  • 500 g varkensgehakt
  • 1 rode sjalot, gesnipperd
  • 1 bosje platte peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels oestersaus
  • Half ei
  • 1 verkruimelde beschuit
  • 4 briochebolletjes
  • 100 g kant-en-klare rauwkost met sla en radijs

VOOR DE BACONJAM:

  • 200 g bacon, in reepjes gesneden
  • Olijfolie
  • 2 uien, in halve ringen
  • 1 kopje espresso
  • 2 eetlepels frambozenazijn
  • 2 eetlepels frambozenjam
  • 1 theelepel komijnpoeder

Bereidingswijze

  1. Meng het varkensgehakt met de sjalot, de peterselie, tomatenpuree, oestersaus, ei en beschuit. Kneed het tot een samenhangend geheel, draai er vier gelijke ballen van en druk ze plat.
  2. Verwarm een eetlepel olijfolie in een braadpan. Bak hierin de bacon in een paar minuten bruin en knapperig. Haal de baconstukjes uit de pan, zet het vuur laag en bak in hetzelfde bakvet de uienringen. Zorg ervoor dat ze niet kleuren.
  3. Voeg frambozenazijn, frambozenjam, komijn, espresso en de bacon toe aan de uien en schep het geheel goed om. Laat het geheel 30 minuten op zeer laag vuur pruttelen totdat een dikke structuur ontstaat.
  4. Bak de hamburgers om en om gaar en goudbruin. Snijd de briochebroodjes open en gril de binnenkant kort in een grillpan. Schep rauwkost op de onderste helft, leg de burger erop, schep er baconjam op en leg tot slot de bovenste helft van het broodje erop.

Voedingswaarde per persoon
600 KCAL (2520 KJ). EIWIT: 40 G. VET: 31 G (WAARVAN 21 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 39 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!