Varkensfilet, gevuld met paddenstoelentapenade
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Kerst

Ingrediënten

4 varkensfiletlapjes (van circa 200 g)
200 g gesneden ontbijtspek
1 potje paddenstoelentapenade (100 g)
500 g kruimige aardappels
1 dl kookroom
50 g boter
6 stronkjes witlof
1 zakje geraspte kaas (100 gram)
2 eetlepels truffelolie

Bereidingswijze

Stap 1.
Aardappels koken en pureren met de room, boter en wat peper en zout. Witlof ook even koken en dan uit laten lekken.

Stap 2.
Oven voorverwarmen op 180C. Varkensfilet opensnijden en vullen met de tapenade, peper en zout. Inrollen in de spekplakjes.

Stap 3.
Ovenschaal vullen met de witlof en de puree, bestrooien met wat geraspte kaas en het vlees erop leggen.

Stap 4.
Schaaltje in de oven schuiven en ongeveer 20 minuten bakken. Besprenkel (eventueel) met de truffelolie. Dan direct serveren.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!