Varkensfilet in een olijven/notenkorst
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands

Ingrediënten

  • 500 g varkensfilet
  • 50 g boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 g amandelen, fijngemaakt met staafmixer, daarna roosteren
  • 4 eetlepels honing
  • 2 eetlepels fijngesneden zwarte olijven
  • 2 eetlepels fijngesneden groene olijven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de varkensfilet in een koekenpan rondom bruin in olie met wat boter. Plaats ze 15 tot 20 minu­ten in de oven (totdat de kerntemperatuur 58 gra­den is) en laat even rusten.
  2. Meng de fijngesneden olijven met de gerooster­de amandel.
  3. Besmeer de varkensfilet met de honing en rol ze door het geroosterde amandel­ en olijvenmeng­sel. Snijd de varkensfilet en leg op ieder bord drie plakken.

Voedingswaarde per persoon

584 kcal (2.452 kj). eiwit: 36 g. vet: 42 g (waarvan 30 g onverzadigd). koolhydraten: 16 g.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!