Varkensfilet met aardbeien-broccoli-salade
40-60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 600 g varkensfilet met een beetje rugspek (aan 1 stuk)
  • Gember, 4 cm geschild en in plakjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 60 ml sojasaus
  • 2 tl bruine suiker
  • 2 uien, fijngesneden
  • 30 g koriander, fijngesneden
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl geroosterde sesamolie
  • peper en zout

Aardbeien-broccoli-salade

  • 400 g broccoliroosjes, gehakt
  • 200 g aardbeien, in vieren
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 peer, fijngesneden
  • 1 zoete appel (Fuji), fijngesneden
  • 1 avocado, fijngesneden
  • 100 g gedroogde cranberries
  • 100 g zonnebloempitten
  • 100 g afgebrokkelde feta

Maanzaaddressing

  • 3 el Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 el citroensap
  • 1 el rodewijnazijn
  • 2 el suiker
  • 1 el maanzaad
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Maak de marinade: meng in een kom gember, knoflook, sojasaus, bruine suiker, uien, koriander, rijstazijn, olijfolie en sesamolie. Houd 60 ml apart.
  2. Marineer de varkensfilet op kamertemperatuur in minimaal 1 uur in een marineerzakje of kom (mag ook een dag van tevoren).
  3. Steek de BBQ aan. Haal de varkensfilet uit de marinade en bestrijk die met olijfolie.
  4. Gril de varkensfilet aan alle kanten (hoog, directe garing). Bestrijk het vlees met de marinade regelmatig tijdens het grillen.
  5. Verplaats de varkensfilet naar de koelere kant van de BBQ (indirecte garing) als alle kanten mooi bruin zijn. Gaar het vlees tot een kerntemperatuur van 55 graden. Bedek het vervolgens met aluminiumfolie en laat het 10 tot 15 minuten rusten. Snijd de varkensfilet in plakken en verdeel deze over een schaal. Gebruik de apart gehouden marinade om het vlees te besprenkelen.
  6. Voeg alle salade-ingrediënten toe in een grote kom, behalve de avocado’s. Klop in een aparte kom de dressing-ingrediënten. Bewaar de salade minimaal 30 minuten in de koelkast. Garneer het gerecht met avocado’s en voeg de dressing toe vlak voor het serveren.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 900 KCAL (3780 KJ). EIWIT: 51 G. VET: 53 G (WAARVAN 41 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 49 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!