Varkensfilet met verse Italiaanse kruiden
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 1 kg varkensfilet, op kamertemperatuur
  • 7 g salie
  • 15 g citroentijmblaadjes
  • 7 g fijngehakte rozemarijn
  • 2 tenen knoflook
  • rasp en sap van een halve citroen
  • 4 el olijfolie
  • 125 g roomboter
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 170 graden en wrijf de varkensfilet in met peper, zout en citroenrasp. Smelt 25 g roomboter met 2 el olijfolie in een braadpan en bak de rollade in ongeveer 5 minuten rondom bruin.
  2. Haal het vlees uit de pan en leg het in een ovenschaal. Snijd de resterende roomboter in plakjes en verdeel dit samen met de olijfolie die overblijft, citroensap, fijngesneden salie, fijngehakte rozemarijn, geplette knoflook en takjes tijm rondom het vlees.
  3. Plaats het gerecht 35 minuten in de oven of tot een kerntemperatuur van 58 graden. Bedruip het vlees iedere 15 minuten met het braadvocht.
  4. Laat het vlees rusten en snijd het daarna in plakken. Serveren met een paddenstoelenroomsaus van de Keurslager of met het eigen braadvocht. Maak het compleet met een kant-en-klaar aardappel- of groentegerecht en/of stoofpeertjes van de Keurslager.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 695 KCAL (2920 KJ). EIWIT: 58 G. VET: 50 G (WAARVAN 28 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 3 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!