Ingrediënten
4 dikke varkensfiletlapjes
200 g tuttifrutti, van elke soort fruit een gelijke hoeveelheid
2 dl rode druivensap
1 el grove Limburgse mosterd
zout en peper
2 el vloeibare boter
Bereidingswijze
Snijd de stukjes tuttifrutti klein en doe het samen met het druivensap en de mosterd in een pannetje. Breng aan de kook en laat circa een half uur onafgedekt pruttelen op laag vuur. Roer het fruit af en toe om en laat de sappen indikken. Het is de bedoeling dat er een stevige compote ontstaat. Laat even afkoelen en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
Snijd ondertussen de filetlapjes met een scherp mes aan één zijkant in en snijd zover dat rondom de randen van het vlees nog een centimeter aan elkaar zit. Er ontstaat nu een klein zakje.
Vul de zakjes met behulp van een lepel met de fruitcompote en steek met een prikker de naad weer dicht. Bestrooi het vlees met zout en peper.
Verwarm de boter in een koekenpan en braad de filetlapjes rondom bruin, voeg 2 eetlepels water toe en bak nog 5 minuten om en om gaar.