Ingrediënten
varkensfiletrollade, circa 700 gram
125 gram dik gesneden chorizo
2 theel. kaneelpoeder
olijfolie, roomboter
1/2 eetl. kurkuma
2 gele paprika's
1 kleine ui
1,5 dl bouillon (naar keuze)
6 zwarte olijven zonder pit
2 eetl. malse citroenmelisseblaadjes
100 gram verse roomkaas met kruiden
peper, zout
Bereidingswijze
Stap 1
Rollade inwrijven met de kaneel en peper en zout naar smaak. Een kluit roomboter met een scheut olijfolie verhitten en hierin de rollade op een hoog vuur snel aan alle kanten mooi bruin bakken. Vuur temperen en de rollade, met het deksel schuin op de pan, in circa 40-45 minuten gaar braden; de rollade regelmatig keren. Rollade uit de pan nemen en verpakt in aluminiumfolie 10 minuten laten rusten.
Stap 2
Ondertussen de paprika’s wassen, zaadlijsten verwijderen en de paprika’s in stukjes snijden. Ui pellen en snipperen. Paprika, kurkuma en ui 5 minuten zachtjes bakken in een beetje olijfolie (niet laten kleuren!), de bouillon toevoegen en alles nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
Stap 3
Olijven in ringetjes en chorizo in kleine blokjes snijden en de citroenmelisse grof hakken. Verse roomkaas bij de paprikamassa doen en dit alles met een staafmixer tot een gladde saus pureren. Olijven, chorizo en citroenmelisse toevoegen en de saus op smaak brengen met peper en zout.
Stap 4
Rollade in plakken snijden en op een schaal of borden schikken. Saus er gedeeltelijk omheen scheppen, de rest er apart bij serveren. Lekker met friet of pasta en broccoli.