Varkensfilettosti met asperges
20-40 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Barbecue

Ingrediënten

  • 8 lapjes varkensfilet van een halve centimeter dik
  • 12 witte asperges, geschild
  • Peper en zout
  • Boter
  • Suiker
  • 8 plakjes gerookt ontbijtspek
  • Olijfolie
  • 200 g diepvriesdoperwtjes
  • Rasp van 1 citroen

Bereidingswijze

  1. Kook de asperges 7 minuten met wat zout, suiker en boter. Haal de asperges uit het water en dep ze droog.
  2. Wikkel om 3 asperges 2 plakjes gerookt ontbijtspek en bak de pakketjes zodat het spek gaat kleuren.
  3. Smeer de filetlapjes in met olie en bestrooi ze met peper en zout. Leg een filetlapje op het werkblad en leg hier een pakketje van 3 asperges met ontbijtspek op. Dek af met nog een filetlapje en steek de lapjes vast met een prikker.
  4. Gril de pakketjes om en om zodat er mooie grillstrepen ontstaan in ongeveer 5 minuten.
  5. Blancheer de erwtjes met zout water en spoel ze af met koud water zodat ze mooi groen blijven.
  6. Maal met de staafmixer de erwtjes fijn met olijfolie, citroenrasp en zout.
  7. Laat de pakketjes even rusten en verwijder de prikkers. Schep op iedere ‘tosti’ een lepel erwtjespuree.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 320 KCAL (1345 KJ). EIWIT: 34 G. VET: 15 G (WAARVAN 10 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 10 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!