Ingrediënten
750 g varkensfricandeau aan een stuk
50g boter
Olijfolie
2 takjes rozemarijn
2 takjes tijm
2 takjes oregano
100 g ontbijtspek
Bereidingswijze
Stap 1.
Leg de takjes kruiden tegen het vlees en bekleed de fricandeau met het ont bijtspek. Bind alles eventueel vast met slagerstouw.
Stap 2.
Braad de fricandeau in een pan rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en bewaar de jus.
Stap 3.
Braad het vlees in de oven op 180 graden, ongeveer 30 tot 45 minuten. Of, als u een vleesthermometer gebruikt, tot het vlees een kerntemperatuur van 60 65 graden heeft bereikt.
Stap 4.
Haal de fricandeau uit de oven. Snijd de fricandeau in mooie plakken en schenk er de eigen jus overheen.
Stap 5.
Fricandeau is heerlijk met aardappe len uit de oven of risotto met bijvoor beeld citroen of paddestoelen.