Varkensgebraad met cumberlandsaus
langer dan 60 minuten
Oven
6 personen
Lunch
Varken
Internationaal

Ingrediënten

  • 1 kilo beenham (rauw, aan een stuk)
  • 4 eetlepels rodevruchtenjam
  • 100 ml rode port
  • 1 theelepel gemalen mosterdzaad
  • Sap en rasp van 1 sinaasappel
  • Sap en rasp van 1 citroen
  • Peper en zout

Voor de marinade:

  • Sap en rasp van 1 sinaasappel
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 1 eetlepel roze peperbessen, gekneusd
  • 100 g basterdsuiker
  • 1 eetlepel milde olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar, zodat de suiker zoveel mogelijk oplost. Verdeel de marinade over een niet al te grote ovenschaal, leg het vlees erin en besmeer het aan alle kanten met de marinade.
  2. Laat het vlees 2 uur marineren in de koelkast. Draai het na een uur een keer om. Verwarm tegen het einde van de marineertijd de oven voor op 175 graden.
  3. Braad de beenham ongeveer 55 minuten in de oven, tot de kerntemperatuur 62 graden is. Besprenkel het vlees tussendoor met de marinade.
  4. Breng de port aan de kook met het mosterdzaad en de sinaasappel- en citroenrasp. Laat het mengsel een paar minuten doorkoken. Draai het vuur uit en roer er de rode-vruchtenjam doorheen met het sinaasappelen citroensap. Laat de saus afkoelen.
  5. Haal de beenham uit de oven en laat hem 5 minuten rusten. Snijd er dunne plakken van en serveer die met de Cumberlandsaus.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 275 KCAL (1175 KJ).
EIWIT: 26 G. VET: 6 G (WAARVAN 4 G ONVERZADIGD). K BEREIDING OOLHYDRATEN: 27 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!