Varkenshaas, gepocheerd eitje en veldsla
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Lunch
Varken
Nederlands

Ingrediënten

  • 300 g varkenshaas
  • 150 g veldsla
  • 1 eetlepel boter
  • 4 grote eieren
  • 40 g pijnboompitten, geroosterd
  • 8 trostomaatjes
  • Azijn
  • Olijfolie, extra vierge
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Wrijf de varkenshaas een half uur van tevoren in met peper en zout.
  2. Meng een scheutje azijn met circa vier eetlepels olijfolie en verdeel dit over de veldsla.
  3. Snijd het vlees in plakjes van ongeveer 1 cm. Verhit de boter in een koekenpan en bak de blokjes om en om op hoog vuur. Haal het vlees uit de pan en leg dit op een voorverwarmd bord. Dek het af met aluminiumfolie.
  4. Breng wat water in een pan aan de kook. Voeg een scheut azijn toe en maak met een lepel een draaikolk in het water. Breek het ei en laat deze langzaam in de draaikolk zakken. Het eiwit vouwt zich nu langzaam om het eigeel heen. Laat het ei in ongeveer 3 minuten gaar worden en schep het vervolgens voorzichtig met een schuimspaan uit het water. Herhaal dit met nog drie eieren.
  5. Verdeel het vlees, het gepocheerde ei, de trostomaatjes en de pijnboompitjes over de veldsla. Bestrooi de salade voor het serveren rijkelijk met versgemalen peper.

Voedingswaarde per persoon
373 kcal (1.568 kj). Eiwit: 30 g. Vet: 27 g (waarvan 5 g onverzadigd). Koolhydraten: 4 g.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!