Varkenshaas gevuld met brie, gedroogde pruimen en walnoten
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Kerst
Ingrediënten
- 2 lange varkenshazen (800 g)
- 200 g ontbijtspek
- 150 g brie, in lange plakken gesneden
- 40 g walnoten, grof gehakt
- 3 gedroogde pruimen, in reepjes gesneden
- 50 g roomboter
- 2 el zonnebloemolie
- 2 nectarines
- 250 g haricots verts
- peper
- olijfolie
Bereidingswijze
- Snijd de varkenshazen in de lengte in, maar niet helemaal doormidden, zodat je ze kunt openvouwen. Beleg één zijde van de varkenshaas met lange plakken brie en voeg peper naar smaak toe.
- Verdeel de reepjes gedroogde pruim en grof gehakte walnoten over de brie en vouw de varkenshaas dicht.
- Leg de lange plakken ontbijtspek dakpansgewijs naast elkaar. Plaats de varkenshaas horizontaal over de plakken spek en wikkel de varkenshaas in het ontbijtspek.
- Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de varkenshaas rondom bruin. Voeg de roomboter toe en zet het vuur laag. Bak het vlees in ongeveer 12 minuten rosé, of bak het verder in een ovenschaal in een voorverwarmde oven van 160 graden tot een kerntemperatuur van 60 graden.
- Blancheer ondertussen de haricots verts in 5 minuten beetgaar.
- Snijd de nectarines in parten, besmeer de snijkanten met olijfolie en gril ze kort op een hete grillplaat of -pan.
VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 818 KCAL (3401 KJ). VET 58,3 G (WAARVAN 32,3 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN 10,3 G. EIWIT 60,5 G. VEZELS 3,4 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!