Varkenshaas gevuld met knoflook en parmaham
40-60 minuten
Braden
4 personen
Hoofdgerecht
Vleeswaren
Overig

Ingrediënten

3 varkenshaasjes
100 g Parmaham in dunne plakken
3 teentjes knoflook uitgeperst
peper uit de molen
2 takjes tijm, alleen de blaadjes
2 el. olijfolie
1 el. vloeibare boter
bind of keukengaren

Bereidingswijze

Snijd of hak de ham heel fijn. Meng de geperste knoflook in een kommetje met flink wat peper, de tijm en 1 eetlepel olijfolie tot een pasta. Meng dit met de fijngehakte ham.

Maak een inkeping over de lengte aan de bovenkant van de varkenshaasjes. Niet te diep, ongeveer tot op de helft van het dikste stuk. Het dunne uiteinde van het vlees mag heel blijven. Vul de opening met de fijngesneden ham. Vouw het dunne uiteinde naar binnen en wikkel net als bij een rollade wat keukengaren om de varkenshaasjes zodat de opening dicht blijft.

Bak rondom aan en braad in circa 30 minuten gaar. Lekker met aardappels uit de oven en asperges.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!