Varkenshaas in wit spek
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Internationaal

Ingrediënten

  • 500 g varkenshaas
  • 100 g wit spek
  • 200 g gegrilde paprika (pot)
  • 2 little gem-slakropjes
  • 25 g walnoten
  • 25 g blanke amandelen
  • 1 snee witbrood, zonder korst
  • Rasp van 1 limoen
  • Halve theelepel pikant paprikapoeder
  • Halve theelepel cayennepeper
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 160 graden. Smeer de varkenshaas in met 50 ml olijfolie en de limoenrasp. Bestrooi het vlees met peper en zout en wikkel het in het spek. Bind het eventueel vast met slagerstouw.
  2. Leg het vlees op een rooster in een braadslede en bak het in ongeveer 20 minuten mooi rosé of tot een kerntemperatuur van 55 graden is bereikt.
  3. Week het brood in koud water en knijp het goed uit. Pureer het brood, de walnoten, amandelen, knoflook, paprika, paprikapoeder en cayennepeper met de azijn. Voeg in een straaltje zo veel olie toe tot er een smeuïge saus ontstaat.
  4. Besmeer de snijkanten van de slakropjes met 2 eetlepels olijfolie en bak ze in een grillpan bruin. Haal ze uit de pan en bestrooi de snijkant met wat peper en zout naar smaak.
  5. Gril tot slot de varkenshaasjes nog even in een grillpan tot het spek begint te kleuren. Serveer het vlees met de sla en de saus.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 528 KCAL (2.213 KJ). EIWIT: 35 G.
VET: 44 G (WAARVAN 19 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 18 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!