Varkenshaas met ansjovis, Parmezaanse dressing en courgetti
20-40 minuten
Gourmet/Fondue
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 300 g varkenshaas, in kleine stukken
  • 1 el korianderzaad, geplet
  • 5 ansjovisfilets
  • 80 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Sap en rasp van 1 kleine citroen
  • 1 courgette
  • 15 el olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Was de courgette en snijd er met behulp van een juliennesnijder dunne slierten van.
  2. Meng de ansjovis, de Parmezaanse kaas, citroensap en -rasp en 11 el olijfolie in een keukenmachine tot een egale dressing.
  3. Besmeer de stukjes varkenshaas met 2 el olijfolie en breng ze op smaak met peper, zout en korianderzaad.
  4. Verwarm 2 el olijfolie in een koekenpan (of in gourmetpannetjes) en schep hierin de courgetti kort om. Breng het op smaak met peper en zout.
  5. Leg ondertussen de stukjes varkenshaas boven op de grillplaat en gril ze totdat ze van binnen mooi rosé zijn en van buiten strepen hebben.
  6. Serveer de varkenshaas met courgetti en besprenkel het geheel met de Parmezaanse dressing.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 715 KCAL (3005 KJ). EIWIT: 29 G. VET: 64 G (WAARVAN 52 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 5 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!