Varkenshaas met champignonroomsaus
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes á 250 g
  • 4 sjalotten
  • 500 g kastanjechampignons
  • 250 ml paddenstoelenbouillon van tabletten
  • 200 ml slagroom
  • Boter
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snipper de sjalotjes fijn en snijd de champignons in vieren. Verhit 60 gram boter in een koekenpan en bak hierin de sjalot en de champignons 8 minuten.
  2. Voeg de bouillon toe en laat deze 6 minuten inkoken. Doe de slagroom erbij en laat het mengsel nog 8 minuten inkoken tot het is ingedikt.
  3. Kruid de varkenshaasjes met peper en zout. Bak ze in 60 gram boter om en om bruin in 4 minuten. Zet het vuur daarna laag en bak ze nog 8 minuten. Keer het vlees af en toe om.
  4. Zet het vuur uit en laat de varkenshaasjes 4 minuten rusten, zodat de kerntemperatuur op 58 graden komt. Snijd het vlees in schuine plakken. Voeg het sap dat vrijkomt toe aan de saus.

Voedingswaarde per persoon
570 KCAL (2395 KJ). EIWIT: 33 G. VET: 45 G (WAARVAN 16 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 7 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!