Ingrediënten
1 varkenshaasje van circa 250 g
50 g braadboter
zout en versgemalen peper
takje verse salie
1 flinke appel
1 flinke eetlepel bruine basterdsuiker
Bereidingswijze
Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Sla de punt van het varkenshaasje dubbel en zet die vast met een houten prikker, zodat het vlees gelijkmatig van dikte is. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en braad het vlees rondom bruin. Bestrooi het met wat zout en peper.
Stap 2
Doe de salie in de pan, blus het braadvet af met een scheut water en breng op smaak met wat zout en peper. Laat het vlees met het uitgelopen vocht in circa 15 minuten in de saus gaar worden.
Stap 3
Boor het klokhuis uit de gewassen appel en snijd de appel in plakken van circa 1 cm dik. Verhit de resterende boter in een tweede koekenpan. Druk de appelplakken stevig aan beide kanten in de suiker en bak ze in de boter op halfhoog vuur 2-3 minuten per kant tot ze mooi gekleurd zijn. Neem ze uit de pan. Snijd het varkenshaasje schuin in dikke plakken en serveer die met de saus en de gebakken appelplakken.
Geef er frieten of gebakken aardappelen en groenten naar keuze bij.