Varkenshaas met gerookte paprikatomatensaus
0-20 minuten
Gourmet/Fondue
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 250 g varkenshaas, in blokjes van 2 cm gesneden
  • 8 kleine honingtomaatjes, doormidden gesneden
  • 1 kleine rode paprika, in hele kleine blokjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • ½ theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels currysaus
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels gedroogde uitjes
  • 4 blaadjes ijsbergsla
  • boter of olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Bereid een sausje voor in een sauspan door ui, tomaat en paprikablokjes in 5 minuten aan te fruiten.
  2. Voeg gerookte paprikapoeder, suiker, azijn, ketchup, curry, peper en zout toe en meng dit goed door elkaar. Doe de saus in een kommetje voor op tafel.
  3. Strooi peper en zout op de varkenshaasblokjes en bak deze in het pannetje om en om bruin. Doe er saus overheen en laat de saus met het vlees verwarmen.
  4. Verdeel het gerechtje over de 4 blaadjes ijsbergsla. Schep er de gedroogde uitjes op.

VOEDINGSWAARDE PER PANNETJE: 155 KCAL (650 KJ). EIWIT: 15 G. VET: 6 G (WAARVAN 3 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 9 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!