Ingrediënten
400 g varkenshaas
2 tl paprikapoeder
zout en versgemalen peper
2 tenen knoflook, geperst
2 el olijfolie
2 rode paprika’s
1,5 kg mosselen
3 trostomaten, in blokjes
mespunt saffraandraadjes
1 blad laurier
1 dl witte droge wijn
2 el bladpeterselie, gehakt
1 citroen in parten
Bereidingswijze
Stap 1
Maak een pasta van de paprikapoeder, zout en peper, knoflook en olie en wrijf de varkenshaas hiermee in. Laat een halve dag afgedekt in de koelkast intrekken. Rooster de paprika’s helemaal zwart: leg ze direct op de gaspit en keer regelmatig om met een tang. Leg de zwartgeblakerde paprika’s in een afgesloten pan en laat afkoelen. Spoel de mosselen onder koud stromend water en gooi beschadigde exemplaren weg. Schraap de verbrande schil van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in repen.
Stap 2
Snijd de varkenshaas in plakken en bak ze rondom aan in een grote hapjespan. Voeg de mosselen, tomaten, saffraan, laurier en wijn toe en laat op hoog vuur de alcohol even verdampen. Voeg de paprikarepen toe, schep alles even om en leg het deksel op de pan. Laat de mosselen in circa 8 minuten opengaan. Bestrooi het gerecht met peterselie en serveer direct met een schijfje citroen. Lekker met stokbrood.