Varkenshaas met paddenstoelenroomsaus
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 600 g varkenshaas
  • 100 g uitgebakken spekjes
  • 250 g kastanjechampignons
  • 250 ml paddenstoelenfond
  • 50 ml medium sherry
  • 30 g boter
  • 125 ml verse slagroom
  • peper en zout

Voor de aardappel-peterseliepuree

  • 450 g aardappelpuree
  • 4 el slagroom
  • half bosje platte peterselie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de varkenshaas met peper en zout als het vlees op kamertemperatuur is.
  2. Verhit de boter en bak het vlees in 3 minuten goudbruin. Zet het vuur lager en bak de varkenshaas nog 8 minuten zachtjes (regelmatig omdraaien).
  3. Snijd de schoongemaakte kastanjechampignons in vieren.
  4. Haal de varkenshaas uit de pan en laat het vlees onder aluminiumfolie rusten tot gebruik.
  5. Bak de kastanjechampignons 5 minuten in het achtergebleven bakvet. Blus de champignons af met sherry en voeg de paddenstoelenfond toe. Laat het geheel 5 minuten inkoken op hoog vuur.
  6. Zet het vuur laag, voeg de slagroom toe en laat het nog even inkoken.
  7. Snijd de varkenshaas op een plank in plakjes.
  8. Serveer het vlees met de saus, aardappel-peterseliepuree en de uitgebakken spekjes.

Aardappel-peterseliepuree
Meng de warme aardappelpuree met de slagroom en voeg er een half bosje fijngehakte, platte peterselie aan toe. Breng het op smaak met peper en zout.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 595 KCAL (2500 KJ). EIWIT: 48 G. VET: 34 G (WAARVAN 15 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 23 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!