Ingrediënten
2 varkenshazen
0,5 l wildfond
100 g pistachenootjes
125 g boter
2 sneetjes bruinbrood
100 g rozenbotteljam
2 takjes peterselie
Bereidingswijze
Stap 1.
Doe de pistachenootjes, het brood en 100 gram boter in een keukenmachine en maal dit tot fijne kruimels. Breng op smaak met peper en zout. Stoof zachtjes de rozenbotteljam in een pan.
Stap 2.
Bak de varkenshazen in de resterende boter aan beide kanten aan en bestrooi met zout en peper. Leg de varkenshazen 8 minuten in een voorverwarmde oven van 150 graden en laat ze daarna 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Stap 3.
Kook de wildfond zachtjes in, in de pan waarin de varkenshazen aangebraden zijn. Snij de varkenshaas in mooie stukjes en leg op iedere portie wat van de pistachekruim. Verwarm ze voor het opdienen nog 5 minuten in een oven van 150 graden.
Stap 4.
Leg 5 mooie stukjes op een bord, sprenkel er wat wildfond over, garneer met de rozenbotteljam en een takje peterselie.