Varkenshaas met roze peperbessen en honingcitroensaus
20-40 minuten
Oven
6 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

– 2 varkenshaasjes (600 g)
– 1 eetlepel roze peperbessen
– 1 theelepel kaneel
– 500 g groene asperges
– 60 ml honing
– 60 ml sinaasappelsap
– 1 eetlepel sherryazijn
– 30 ml limoensap
– 1 eetlepel grapefruitsap
– 150 ml kippenbouillon
– 20 g koude roomboter
– Olijfolie
– Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 160 graden. Meng met behulp van een vijzel de roze peperbessen met kaneel, peper en zout en smeer hiermee de varkenshaasjes in. Bak ze in 2 eetlepels olijfolie rondom bruin, leg het vlees in een ovenschaal en bak het in de oven in ongeveer 20 minuten tot een kerntemperatuur van 52 graden.
  2. Laat voor de saus de honing karamelliseren in een steelpan. Blus hem af met sinaasappelsap, sherryazijn, limoen- en grapefruitsap en laat het iets karamelliseren. Voeg kippenbouillon toe en laat de saus tot de helft inkoken. Monteer de saus met de koude roomboter. Hierna mag de saus niet meer koken. Breng op smaak met versgemalen peper.
  3. Snijd de houtige onderkant van de asperges af, blancheer ze 5 minuten in kokend water, dep ze droog en smeer ze in met olijfolie. Gril er in een grillpan mooie strepen op.
  4. Snijd de varkenshaas in zo dun mogelijke plakjes en verdeel ze over een schaal. Schep er de honingcitroensaus overheen en leg er de asperges bovenop. Garneer eventueel met extra roze peperbessen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 225 KCAL (945 KJ). EIWIT: 23 G. VET: 9 G (WAARVAN 6 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 12 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!