Ingrediënten
circa 600 g (of 2 stuks) lange varkenshaas
100 g magere rookspekjes
vier seizoenen peper uit de molen
mix van verse paddestoelen
150 g roomboter
1/2 ui
flesje koksroom
Bereidingswijze
Haal de varkenshaas 1 uur voor bereiding uit de koelkast en doe er peper uit de molen over. Snijd de varkenshaas in mooie gelijke medaillons. Bak de paddestoelen kort aan. Bak de medaillons in de roomboter in circa 3 minuten zachtjes rosé gaar. haal de medaillons uit het braadvocht en bewaar ze even in aluminiumfolie. Bak nu de spekjes en de uitjes even fel in het braadvocht en voeg hier een goede scheut koksroom aan toe. Laat dit een halve minuut doorpruttelen en voeg dan de gefruite paddestoelen toe. Serveer de medaillons op een warme schaal met de saus apart in een sauskom. Lekker met roseval aardappeltjes in de schil, sperzieboontjes en vers gemengde slasoorten.