Varkenshaas met tonijn en yoghurtdressing
20-40 minuten
Oven
4 personen
Voorgerecht
Varken
Nederlands

Ingrediënten

  • 300 g varkenshaas
  • 300 g verse tonijn
  • 4 eetlepels witte wijnazijn
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 2 theelepels mosterd
  • 5 ansjovisfilets
  • 2 eetlepel kappertjes
  • 2 lente-ui, in ringetjes
  • Olijfolie
  • Roomboter
  • Peper en grof zeezout

Bereidingswijze

  1. Bak de tonijn in twee eetlepels olijfolie rondom snel bruin, bestrooi met zout en peper, verpak in huishoudfolie en vries hem in.
  2. Verwarm de oven op 180 graden. Smelt 20 gram roomboter met een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de varkenshaas 2 minuten per kant rondom bruin. Leg het vlees in een ovenschaal en bak ongeveer 15-20 minuten in de oven mooi rosé tot de kerntemperatuur 58 graden is. Laat het vlees afkoelen en vries hem licht aan.
  3. Meng met de staafmixer de azijn, yoghurt, mosterd en ansjovis. Voeg beetje bij beetje 1 dl olijfolie toe en mix het geheel tot een mooie emulsie. Doe de helft van de kappertjes en de helft van de lente-ui erbij.
  4. Haal de tonijn uit de vriezer en laat de vis iets ontdooien. Snijd met een scherp mes dunne plakjes van de varkenshaas en vervolgens van de nog licht bevroren vis.
  5. Leg de plakjes varkenshaas en tonijn om en om op 4 borden en bestrooi ze met peper en grof zeezout.
  6. Garneer met de yoghurtdressing en de resterende kappertjes en lente-ui.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 475 KCAL (1995 KJ). EIWIT: 37 G. VET: 36 G (WAARVAN 29 G
ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 1 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!