Ingrediënten
400 gram varkenshaas
Scheutje olijfolie
1 zoete puntpaprika in ringen
300 gram basmatirijst
4 eetlepel zonnebloemolie
1 ui, fijngesneden
200 ml tomatenblokjes
15 gram koriander
2 cm gemberwortel, geschild
3 tenen knoflook, gepeld
1/2 rode peper, zaad verwijderen
1 theelepel karwijzaad
1/2 theelepel kardemom
1 kruidnagel
5 zwarte peperkorrels
1/2 theelepel koenjit (kurkuma)
1/2 kaneelstokje
200 ml kokosmelk
Bereidingswijze
Stap 1.
Fruit de ui in de zonnebloemolie, voeg de tomaat toe en laat het vocht verdampen. Pureer in keukenmachine of met een staafmixer de koriander, gemberwortel, knoflook, rode peper, karwijzaad, kardemom, kruidnagel, peperkorrels en koenjit.
Stap 2.
Bak deze pasta een paar minuten samen met de gefruite ui en tomaat en voeg het kaneelstokje en de kokosmelk toe. Laat het geheel zachtjes inkoken.
Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaasjes rondom bruin. Zet het vuur laag en bak ze in 15-20 minuten rose. (58 graden kerntemperatuur).
Stap 3.
Bak de ringen rode puntpaprika. Neem de varkenshaas uit de pan en laat deze 10 minuten rusten. Snijd de varkenshaas in niet te dunne plakken, verdeel deze over vier borden en schep er wat saus overheen. Schep de rijst ernaast en garneer met de stukjes gebakken puntpaprika.