Varkenshaas met zadenkorst en pompoenschuim
40-60 minuten
Stomen
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig

Ingrediënten

  • 500 g varkenshaas
  • 40 g bloem
  • 1 ei
  • 100 g gemengde zaden (lijnzaad, wit en zwart sesamzaad)
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 100 g pompoenblokjes
  • 250 ml slagroom
  • 600 g regenboogwortelen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Dep de varkenshaas droog en bestrooi deze met peper en zout.
  2. Klop het ei los in een bord. Verdeel het gemengde zaad over een ander bord, net als de bloem. Haal de varkenshaas achtereenvolgens door de bloem, het ei en het zadenmengsel.
  3. Leg de varkenshaas in een ingevette ovenschaal en braad ze 20 minuten of tot een kerntemperatuur van 58 graden.
  4. Breng een bodempje water aan de kook, doe de pompoenblokjes in een stoommandje en stoom ze boven het water met het deksel op de pan in ongeveer 20 minuten gaar. Schep ze vervolgens in een andere pan en voeg de slagroom toe. Laat dit nog 5 minuten op laag vuur koken en breng het geheel op smaak met peper en zout. Mix dit geheel tot een saus met de
    staafmixer.
  5. Maak de wortelen schoon, laat een stukje groen zitten en halveer ze in de lengte. Breng water aan de kook en laat hierin de wortelen beetgaar worden in ongeveer 10 minuten.
  6. Snijd de varkenshaas in medaillons, leg per persoon twee stuks op een bord met enkele gekleurde wortelen. Schuim de pompoensaus op met de staafmixer en schep het schuim bij het vlees.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 850 KCAL (3570 KJ). EIWIT: 29 G. VET: 71 G (WAARVAN 51 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 21 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!