Ingrediënten
2 varkenshaasjes(500g)
50 g roomboter
2 eetlepels olijfolie
2 sjalotjes, gesnipperd
2 uien, in halve manen
250 ml room
4 eetlepels sterke runderbouillon
3 eetlepels piccalilly
900 g voorgekookte krieltjes
500 g geschrapte wortelbolletjes
2 eetlepels zoetzure mini-zilveruitjes
200 ml groentebouillon
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Bak de varkenshaas rondom bruin in de boter met olijfolie en zet deze daarna nog 15 minuten in de voorverwarmde oven tot een kerntemperatuur van 53 graden is bereikt.
Haal de haas uit de oven en laat deze nog 5 minuten rusten.
Fruit de sjalotjes lichtbruin in het braadvocht van de varkenshaas. Voeg de runderbouillon, room, peper en zout toe en laat het geheel inkoken. Voeg een scheutje water toe en twee eetlepels piccalilly. kook dit gedurende 5 minuten in en zeef daarna de saus. Voeg nog een extra eetlepel piccalilly toe.
Verwarm de olie in een wok en bak daarin kort de krieltjes, worteltjes en de uien. Voeg de bouillon toe en smoor de groenten zachtjes gaar in 15 minuten. Verwarm de laatste 5 minuten de zilveruitjes mee. Breng de hutspot op smaak met peper en zout.
Snijd de varkenshaas in dikke plakken, schep de hutspot in een diep bord, leg de tranches varkenshaas erbovenop en schep er wat piccalillysaus overheen.