Varkenshaas tonnato
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

­2 varkenshaasjes
­1 blikje tonijn in olie
­2 eetlepels creme fraiche
2 eetlepels mayonaise
­Rasp van een limoen
­1 eetlepel kappertjes
­3 ansjovisfilets
­1 fijngesneden bosui

Bereidingswijze

Stap 1.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Braad de varkenshaasjes rondom bruin en bestrooi ze met zout en peper. Plaats ze in de oven tot ze een kerntemperatuur heb­ben van 58 graden (ongeveer 15 minuten). Laat ze afkoelen totdat ze nog lauwwarm zijn en snijd in hele dunne plakjes.

Stap 2.
Meng de tonijn, ansjovis, mayonaise, limoenrasp en creme fraiche met de staaf­mixer en breng dit op smaak met zout, peper en eventueel nog wat limoenrasp.

Stap 3.
Voeg kappertjes en bosui toe, maar houd een beetje apart voor de garnering.
Verdeel de varkenshaas over 4 bordjes, verdeel er de tonijnmayonaise overheen en garneer met kappertjes en bosui.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!