Ingrediënten
2 varkenshaasjes
zout en versgemalen peper
olijfolie
50 g gemengde verse tuinkruiden zoals tijm, peterselie, basilicum, bieslook
75 geraspte jong belegen kaas
1 tl mosterd
1 grote courgette
Bereidingswijze
Vraag of uw Keurslager de varkenshaasjes over de lengte 2 cm diep insnijd zodat u ze kunt vullen. Zorg dat de uiteinden dicht blijven! Bestrooi de haasjes rondom met zout en peper. Meng de kruiden, kaas en mosterd in de keukenmachine tot een pasta. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de courgette in de lengte door en schaaf er dunne plakken van met de kaasschaaf. Leg de varkenshaasjes met de inkeping naar boven tegen elkaar aan in een braadslee en vul ze met de kruidenpasta. Vouw nu de plakken courgette om de varkenshaas heen en zorg ervoor dat de uiteinden steeds onder het vlees gevouwen zitten zodat alles goed op zijn plaats blijft.
Bak de haasjes in circa 30 minuten bruin en gaar. Laat afgedekt nog 5 minuten rusten en snijd de haasjes dan in dikke plakken. Lekker met gebakken aardappelen.