Varkenshaasjes met granaatappel (gourmet)
0-20 minuten
Gourmet/Fondue
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 250 g varkenshaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 el gehakte verse tijmblaadjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 4 el granaatappelpitten, plus meer voor garnering
  • 1 el pistachenoten, gehakt
  • 1 tl rasp van citroen
  • 4 verse muntblaadjes
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom de olijfolie, tijm en knoflook. Laat de varkenshaas 1 uur op kamertemperatuur komen. Dep de varkenshaas met keukenpapier droog. Snijd de varkenshaas in plakken en smeer deze in met de marinade. Breng het op smaak met peper en zout.
  2. Verwarm wat olijfolie in een pannetje en bak de varkenshaasjes in ongeveer 5 minuten mooi rosé.
  3. Strooi er granaatappelpitjes, pistachenoten en de geraspte citroenschil over. Garneer het tot slot met muntblaadjes.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!