Varkenshaasmedaillons met gedroogde pruimen in theesaus
20-40 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 800 g varkenshaas
  • 12 gedroogde pruimen zonder pit
  • 1,5 dl warme thee (Lapsang souchong)
  • 1,5 dl kalfsfond
  • 50 g roomboter
  • 50 g wortel
  • 20 g gehakte krulpeterselie
  • 1 el appelstroop
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Laat de gedroogde pruimen 15 minuten wellen in de warme thee.
  2. Snijd de varkenshaas in 8 gelijke stukken. Maak inkepingen in het vlees, snijd de gewelde pruimen in stukjes van 1 cm en stop de gewelde stukjes voor een deel in het vlees.
  3. Breng de varkenshaasmedaillons op smaak met peper en zout en bak het vlees 4 minuten in een koekenpan met roomboter. Draai het vlees een keer om. Haal de medaillons uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie.
  4. Kook de thee waarin de pruimen hebben geweekt met de kalfsfond en de appelstroop in tot een kwart van de oorspronkelijke hoeveelheid. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  5. Kook de blokjes wortel 2 minuten in water met zout. Giet ze af.
  6. Leg op elk bord 2 medaillons en verdeel de wortelblokjes en de stukjes pruim eromheen. Schenk de saus eroverheen en voeg een beetje peterselie toe. Serveer er tot slot mascarpone aardappeltjes bij (zoek het recept op 'Mascarpone aardappeltjes').

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 370 KCAL (1555 KJ). EIWIT: 48 G. VET: 14 G (WAARVAN 6 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 12 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!