Ingrediënten
4 schijven varkenshiel
100 g roomboter
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels Franse mosterd
1 eetlepel Provencaalse kruiden
1 middelgrote ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
250 ml droge witte wijn
250 ml bouillon
1 eetlepel honing
2 takjes peterselie
Bereidingswijze
Smelt de roomboter met de olie in een stoofpan. Meng de mosterd met peper, zout en de Provencaalse kruiden en smeer er de schijven mee in. Leg de schijven met de ingesmeerde kant in de hete boter en bak ze goudbruin. Wrijf ondertussen de andere zijden in.
Voeg, als het vlees aan beide zijden is aangebraden, de wijn, de bouillon, knoflook en ui toe. Leg de deksel op de pan en laat de schijven 1,5 uur zachtjes stoven (af en toe omdraaien).
Haal de schijven uit de pan en breng de saus op smaak met wat honing en peper en zout. Serveer met rosti en een salade. Garneer met de peterselie.