Varkenshiel met rosti en salade
langer dan 60 minuten
Braden
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig

Ingrediënten

4 schijven varkenshiel
100 g roomboter
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels Franse mosterd
1 eetlepel Provencaalse kruiden
1 middelgrote ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
250 ml droge witte wijn
250 ml bouillon
1 eetlepel honing
2 takjes peterselie

Bereidingswijze

Smelt de roomboter met de olie in een stoofpan. Meng de mosterd met peper, zout en de Provencaalse kruiden en smeer er de schijven mee in. Leg de schijven met de ingesmeerde kant in de hete boter en bak ze goudbruin. Wrijf ondertussen de andere zijden in.

Voeg, als het vlees aan beide zijden is aangebraden, de wijn, de bouillon, knoflook en ui toe. Leg de deksel op de pan en laat de schijven 1,5 uur zachtjes stoven (af en toe omdraaien).

Haal de schijven uit de pan en breng de saus op smaak met wat honing en peper en zout. Serveer met rosti en een salade. Garneer met de peterselie.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!