Ingrediënten
8 varkensmedaillons van de varkenshaas
2 dunne plakjes grove paté
1 el boter
zout en versgemalen peper
8 velletjes filodeeg
1 el gesmolten boter
1 el groene ingemaakte peperkorrels
Bereidingswijze
Verwarm de boter in een koekenpan. Wrijf de medaillons rondom in met zout en peper en bak ze in 4 minuten aan beide kanten bruin. Verwarm de oven voor op 200°C. Steek 8 rondjes uit de paté. Besmeer een vel filodeeg met wat gesmolten boter en vouw het aan de korte kant dubbel. Leg een medaillon in het midden van het deegvel en leg hierop een rondje paté. Druk er een paar peperkorrels in en vouw het deeg er omheen. Doe dit een beetje losjes zodat het deeg straks mooi op krult. Maak zo nog 7 pakketjes en leg ze op een bakplaat dat is bekleed met bakpapier. Besmeer de pakketjes rondom met een kwastje boter en bak ze in circa 5 minuten krokant en bruin. Serveer direct met een pluk kruiden-salade aangemaakt met een frambozen vinaigrette.