Varkensoester met bospaddestoelen
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig

Ingrediënten

4 varkensoesters van circa 125 g per stuk
3 el vloeibare boter
2 sjalotten, gesnipperd
1 takje tijm, alleen de blaadjes
200 g gemengde paddestoelen (schoon­geveegd en in stukjes) zoals cantharellen, bundelzwammen en eekhoorntjesbrood
1 teentje knoflook, gesnipperd

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de boter in een grote koekenpan en bak op middelhoog vuur de varkensoesters 2 minuten per kant aan. Haal het vlees uit de pan en fruit de sjalot en tijm in het bakvet. Voeg de stukjes paddestoel en knoflook toe en roerbak 2 minuten mee.

Stap 2
Leg het vlees weer terug in de pan en bak aan beide kanten nog 2 minuten. Leg op elk bord een varkensoester en schep de paddestoelen erover. Lekker met een romige aardappelpuree met olijfolie en Parmezaanse kaas.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!