Varkensoester met camembert
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Herfst

Ingrediënten

  • 4 varkensoesters
  • 1 el bloem
  • 60 g boter
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 appel, in partjes gesneden
  • 45 ml gembersiroop
  • 1 tl komijnzaad, geplet
  • 1 takje verse rozemarijn, fijngesneden
  • 125 ml rundvleesbouillon
  • 30 ml room
  • 4 plakjes camembert
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Haal de varkensoesters een half uur voor bereiding uit de koelkast, zodat ze op temperatuur kunnen komen. Dep de varkensoesters vlak voor het bereiden droog met keukenpapier en bestrooi ze, vóór het bakken, met een beetje bloem, peper en zout.
  2. Verhit de helft van de boter in een koekenpan met dikke bodem. Bak de varkensoesters in 1 minuut rondom bruin op middelhoog vuur en vervolgens nog 8 minuten op laag vuur. Regelmatig keren (kerntemperatuur 65 graden). Haal het vlees uit de pan en bewaar het in aluminiumfolie.
  3. Verhit in dezelfde pan de resterende boter. Voeg sjalot, appelpartjes, gembersiroop, komijnzaad en rozemarijn toe, evenals de runderbouillon en laat deze inkoken. Op smaak brengen met peper en zout.
  4. Voeg de room toe en roer goed door. Leg de varkensoesters terug in de pan met op elke varkensoester een plakje camembert en rooster deze 2 minuten in de oven op 220 graden tot ze gesmolten zijn. Lekker met rode kool, kiemgroente en aardappelpuree.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON (BEREKEND MET 4 VARKENSOESTERS À 150 GRAM): 400 KCAL (1680 KJ). EIWIT: 40 G. VET: 20 G (WAARVAN 8 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 15 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!