Ingrediënten
4 varkensoesters van circa 125 g
4 dungesneden plakken parmaham
zout en versgemalen peper
2 takjes rozemarijn
500 g groene asperges
4 el olijfolie
1 teen knoflook, in plakjes
handje rucola, gewassen en gedroogd en gesneden
50 g flinters Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Stap 1
Bestrooi de oesters met weinig zout en peper en leg er een halve tak rozemarijn op. Vouw de parmaham om de oester heen. Schil de asperges eventueel met een dunschiller en snijd de onderste 2 cm af. Verwarm drie eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en roerbak de asperges 3 minuten. Voeg knoflook, zout en peper toe en bak nog 2 minuten. Neem de asperges uit de pan en schep er de rucola en de kaas doorheen. Verwarm ondertussen een eetlepel olie in een andere pan en bak de varkensoester in circa 4 minuten per kant op middelhoog vuur. Serveer direct met de asperges.