Ingrediënten
4 varkensoesters (van 150 gram)
1 bosje lente-ui (in ringetjes)
75 g shiitake (gesneden)
75 g cantharellen (schoongemaakt)
75 g oesterzwammen (in reepjes)
100 g gezouten roomboter
2 sjalotten (gesnipperd)
½ bosje bieslook (fi jngesneden)
1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze
Begin met de sjalottenboter. Sla hiervoor met een garde de roomboter wit en luchtig. Meng hier de gesnipperde sjalotten en bieslook doorheen. Maak van de boter een rolletje met een doorsnede van 5 cm, rol dit in plasticfolie en leg het in de vriezer.
Bestrooi de varkensoesters met zout en peper, besmeer ze met een beetje olie en leg ze in de hete grillpan. Rooster ze om en om zodat er een ruitmotief op het vlees ontstaat en de oesters bijna gaar zijn. Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie.
Bak de paddenstoelen in olijfolie goudbruin en voeg de gesneden lenteuitjes toe. Leg de bospaddenstoelen op voorverwarmde borden. Plaats daar de varkens oester op. Als laatste de sjalottenboter in plakjes van ongeveer 1 cm snijden en op het vlees leggen. Garneren met wat bieslook of rozemarijn.