Varkensprocureur met ontbijtspek en tuinboontjes
0-20 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Barbecue

Ingrediënten

  • 1,5 kg varkensprocureur
  • 100 ontbijtspek, in blokjes
  • 4 el ahornsiroop
  • 2 el kerrie
  • 600 g gedopte tuinbonen
  • 1 teen knoflook
  • 1 takje rozemarijn, geritst en fijngesneden
  • 36 g zout
  • huishoudfolie

Bereidingswijze

Pekeltijd: 2 dagen
Bereidingstijd: 15 minuten
Barbecuetijd: 6,5 uur

  1. Wrijf de procureur in met 18 gram zout (12 gram per kilo vlees) en leg het vlees in een ovenschaal. Dek het vlees af met huishoudfolie en laat het 2 dagen pekelen in de koeling.
  2. Steek de barbecue aan voor directe garing en bak de procureur rondom bruin. Zet de barbecue over op indirecte garing en laat de procureur op 110 graden garen tot een kerntemperatuur van 75 graden (ongeveer 6 tot 6,5 uur). Lak, als deze temperatuur is bereikt, de procureur af met een mengsel van ahornsiroop, fijngesneden rozemarijn en kerrie.
  3. Blancheer de tuinbonen in ruim kokend water met zout. Bak de blokjes ontbijtspek met de knoflook kort aan in een bakpan en voeg de tuinbonen eraan toe. Verwarm het geheel en serveer dit met de tranches varkensprocureur. Giet er wat braadvocht bij of overheen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 921 KCAL (3841 KJ), VET: 54 G (WAARVAN 34 G ONVERZADIGD), EIWIT: 84 G, KOOLHYDRATEN: 19 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!