Ingrediënten
1 kg varkensrack, panklaar
100 g gerookte ham, fijngesneden
3 tenen knoflook, gepeld en fijngesneden
2 takjes rozemarijn, fijngehakt
4 eetlepels vloeibare honing
4 eetlepels olijfolie
4 middelgrote aardappels, schoongeboend
4 eetlepels creme fraiche
1 eetlepel fijngeknipte bieslook
Voor de chimichurri-salsa:
2 dl olijfolie
Bosje peterselie (blaadjes)
Bosje koriander (blaadjes)
Bosje oregano (blaadjes)
Mespuntje chilipoeder
1 eetlepel witte wijnazijn
Halve theelepel komijnzaad
1 teentje knoflook
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 120 graden. Wrijf het vlees in met zout, peper, rozemarijn en 3 tenen knoflook en zet het daarna 60 minuten in de oven. Bedruip het vlees af en toe met het braadvocht.
Stap 2.
Verpak de aardappels in aluminiumfolie en plaats deze 60 minuten in de oven (tegelijkertijd met het vlees).
Stap 3.
Meng de olie met de honing. Haal het vlees uit de oven, zet de oventemperatuur op 220 graden en besmeer het vlees met het honingmengsel en plaats dit terug in de oven totdat er een mooie goudgele kleur ontstaat.
Stap 4.
Bak de fijngesneden ham droog in een koekenpan. laat dit afkoelen en meng met de creme fraiche en de fijngeknipte bieslook. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5.
Voor de chimichurri-salsa: doe de peterselie, oregano, koriander, chilipoeder, een teentje knoflook, het komijnzaad en 2 dl olijfolie in de keukenmachine en meng dit tot er een glad geheel ontstaat. Voeg tot slot de witte wijnazijn toe en breng de salsa op smaak met wat zout.
Stap 6.
Haal het vlees uit de oven en laat het 5 minuten rusten. Verdeel het daarna in porties. snijd de aardappel over de lengte in en vul deze met de creme fraiche. Verdeel het vlees over vier borden, leg er de aardappel bij en een eetlepel chimichurri-salsa. lekker met een frisse salade!