Varkensrack met groene salsa, burrata en baby romainesla
langer dan 60 minuten
Grill/Barbecue
6 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Zomer

Ingrediënten
- 1 varkensrack, zonder zwoerd (± 1,5 kg)
- 2 el kappertjes
- 30 g basilicum, blaadjes fijngehakt
- 100 g groene olijven zonder pit, fijngesneden
- 1 teen knoflook, geperst
- Sap en rasp van 1 citroen
- 50 ml wittewijnazijn
- ½ tl honing
- 2 ansjovisfilets
- 2 kropjes baby romainesla
- 250 g burrata (2 bollen)
- 2 el olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Bereid de barbecue voor om indirect te grillen op 140 graden. Bestrooi het varkensrack met peper en zout en leg het op het rooster, eerst boven de hete kolen totdat het vlees kleur krijgt. Schuif het vlees daarna naar de zijkant (indirecte garing), doe het deksel dicht en laat het in 1 tot 1,5 uur tot een kerntemperatuur komen van 62 graden. Haal het vlees van de barbecue. Het rack zal nog een paar graden doorgaren.
- Maak ondertussen de salsa door kappertjes, basilicum, groene olijven, knoflook, het sap en de rasp van een citroen, de wittewijnazijn, honing en ansjovisfilets in een staafmixerbeker te mengen.
- Trek de blaadjes baby romainesla los en scheur ze grof. Verdeel ze over de borden. Scheur de burrata en verdeel deze in stukken over de sla. Besprenkel dit met olijfolie en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Verhit de barbecue (directe garing). Snijd de karbonades los, besmeer ze met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout. Gril een mooie ruit op de karbonades en serveer ze met de salsa bij de sla.
VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 810 KCAL (3375 KJ). VET: 54,7 G (WAARVAN 31,7 G ONVERZADIGD). EIWIT: 69,3 G. KOOLHYDRATEN: 7,8 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!