Varkensrack met jus van mosterd en peer
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 1,5 kg varkensrack
  • 3 el roomboter
  • 2 salieblaadjes, fijngesneden
  • 2 handperen, geschild en in stukjes gesneden
  • 2 el Dijon mosterd
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de varkensrack met peper en zout. Verwarm de roomboter in een braadpan en laat deze uitbruisen. Braad de varkensrack tot het vlees rondom volledig bruin is. Voeg vervolgens de salieblaadjes toe samen met de stukjes peer en de mosterd.
  2. Plaats de rollade in de braadpan in een voorverwarmde oven van 170 graden en laat deze garen tot een kerntemperatuur van 60 tot 70 graden (al naar gelang de gewenste gaarheid).
  3. Haal de braadpan uit de oven en snijd de varkensrack een beetje in tussen de botten. Roer de jus in de braadpan nog een keer keer. Snijd een mooie portie vlees af en serveer dat op het bord met de jus.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 871 KCAL (3631 KJ). VET 59,2 G (WAARVAN 34,8 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN 5,3 G. EIWIT 77,3 G. VEZELS 2,5 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!