Varkensrack met oosterse kersensaus
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 1 varkensrack (ongeveer 1,5 kg)
  • 100 ml sojasaus
  • 100 g kersen zonder pit
  • 80 gram honing
  • 2 el sushi-azijn
  • 1 el fijn geraspte gember, plus 2 el extra dik gesneden
  • 1 steranijs
  • 1 tl Chinese vijfkruiden
  • 3 stengels lente-ui
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven tot ongeveer 200 graden.
  2. Doe de sojasaus, kersen, honing, azijn, 1 el fijngeraspte gember, in 3 stukjes gesneden steranijs en kruiden in een pan. Breng het geheel aan de kook tot de grofgehakte kersen vlezig worden.
  3. Verdeel 2 el gesneden gember en grof gesneden lente-ui over de braadslee en leg hier de varkensrack, met de vetkant naar boven. Gril het vlees 20 minuten en verlaag dan de temperatuur tot 180 graden. Giet het sojasausmengsel in de pan, dek de varkensrack af en gril tot een kerntemperatuur van 65 graden, bedruip het vlees af en toe met het sap van de pan.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 715 KCAL (3005 KJ). EIWIT: 65 G. VET: 40 G (WAARVAN 26 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 23 G. (BEREKEND MET 900 G VLEES EN 600 G BOT)

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!