Varkensribstuk met sinaasappeljus
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands

Ingrediënten

  • 500 g varkensribstuk met speklaag
  • 1 grote rode ui, in partjes
  • 100 ml kippenbouillon
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • 4 eetlepels sinaasappeljam
  • Olijfolie
  • Peper en zeezout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de vetlaag van het vlees om de 2 cm in, wrijf de vetlaag in met 3 eetlepels olijfolie en bestrooi dit ruim met zeezout. Leg het vlees op het rooster in de oven boven een braadslede en braad het 15 minuten. Schakel de oventemperatuur terug naar 160 graden en braad het vlees nog 45 minuten tot de korst knapperig en het vlees gaar is (of de kerntemperatuur 58 graden). Doe de ui er na 15 minuten bij.
  2. Breng de kippenbouillon met het sinaasappelsap aan de kook. Voeg de mosterd toe. Laat het mengsel even doorkoken. Draai het vuur uit en roer er sinaasappeljam doorheen.
  3. Haal de schaal uit de oven, snijd het vlees in plakken en serveer ze met de sinaasappeljus.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 360 KCAL (1510 KJ). EIWIT: 21 G. VET: 24 G (WAARVAN
18 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 15 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!