Ingrediënten
gekruide varkensrollade van circa 600 g
2 l kokend water
1 glas witte wijn
1/2 bol knoflook
1 blad laurier
2 takken majoraan of oregano
2 takken peterselie
4 gekneusde peperkorrels
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200◦C. Vul een braadslee met het kokende water en de rest van de ingrediënten voor het stoombad en zet het onder in de hete oven. Laat het opnieuw aan de kook komen.
Stap 2
Temper de oven naar 160◦C en leg de rollade op een rek boven het stoombad zodat afdruipend vet in het water valt. Laat de rollade in circa 40 minuten bakken.
Stap 3
Haal de rollade uit de oven en laat hem afgedekt nog 10 minuten rusten. Zeef de bouillon en giet er een halve liter van in een steelpan. Druk de knoflook erin uit en kook de jus nog 5 minuten in. Snijd de rollade in dikke plakken en serveer met de kruidige jus. Lekker met gekookte krieltjes of salade.