Varkensrollade boven een kruidenstoombad
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands

Ingrediënten

gekruide varkensrollade van circa 600 g
2 l kokend water
1 glas witte wijn
1/2 bol knoflook
1 blad laurier
2 takken majoraan of oregano
2 takken peterselie
4 gekneusde peperkorrels

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200◦C. Vul een braadslee met het kokende water en de rest van de ingrediënten voor het stoombad en zet het onder in de hete oven. Laat het opnieuw aan de kook komen.

Stap 2
Temper de oven naar 160◦C en leg de rollade op een rek boven het stoombad zodat afdruipend vet in het water valt. Laat de rollade in circa 40 minuten bakken.

Stap 3
Haal de rollade uit de oven en laat hem afgedekt nog 10 minuten rusten. Zeef de bouillon en giet er een halve liter van in een steelpan. Druk de knoflook erin uit en kook de jus nog 5 minuten in. Snijd de rollade in dikke plakken en serveer met de kruidige jus. Lekker met gekookte krieltjes of salade.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!