Ingrediënten
650 g varkensrollade
300 g aardappelpuree
200 g bloedworst in plakken
400 g zuurkool
2 dl room
1 dl witte wijn
100 g roomboter
100 g uitgebakken spekblokjes
Bereidingswijze
Smelt 100 gram boter in een ovenvaste braadpan. Bestrooi de rollade ruim met peper en zout en braad hem om en om. Verwarm de oven voor op 120°C.
Zet de braadpan 30 à 40 minuten in de oven. Draai en bedruip het vlees regelmatig. Verlaag daarna de oventemperatuur naar 80°C zodat de rollade warm blijft.
Smoor de zuurkool in de overgebleven boter. Blus af met de wijn en de room en laat zachtjes doorkoken.
Verwarm de puree en meng de spekjes erdoor. Bak de bloedworst krokant, laat uitlekken op wat keukenpapier en houd warm. Snijd de rollade
in dunne plakken en houd ook warm.
Vul een spuitzak met de puree. Maak op het bord mooie taartjes van de zuurkool en de plakken bloedworst en spuit de puree in nette banen. Leg de plakjes rollade erbij en serveer met het braadvocht.