Ingrediënten
Stuk varkensfilet voor rollade van 700 g, opengesneden
Zout en peper
1 el gekonfijte sinaasappelschilletjes, fijngehakt
50 g blanke rozijnen
3 el boter
3 el honing
1 steranijs
25 g ijskoude boter, in klontjes
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius. Leg het stuk vlees plat en bestrooi royaal met zout en peper. Verdeel de sinaasappelschilletjes en rozijnen over het vlees en rol het goed strak op. Zet vast met een paar stukjes touw. Bestrooi de buitenkant van de rollade met zout en peper.
Stap 2.
Verwarm de boter in een grote braadpan en bak de rollade om en om aan. Giet er een kwart liter water en de honng bij. Leg de steranijs in het vocht. Laat het even aan de kook komen en zet dan de pan in de oven. Laat in circa 40 minuten gaar en bruin braden. Zeef de jus boven een pannetje en breng aan de kook, zet het vuur dan laag. Bind de jus door de klontjes ijskoude boter er doorheen te kloppen. Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd dan in dikke plakken.
Lekker met aardappelpure of couscous en gestoofde appeltjes.